Vårdhusbilar

Skräddarsydda vårdhusbilar

Genom åren har vi byggt och specialanpassat vårdfordon för ett stort antal specialistområden. Tack vare att vi sköter hela tillverkningskedjan ser vi till att din rullande mottagning får den kvalitet vårdtjänsterna kräver. Din flexibla vårdbil och hälsobil ska vara en funktionell, säker och trevlig mottagning och arbetsplats.

Trygga vårdtjänster i en bekväm och mobil mottagning

Varm och säker året runt: En vårdbil/vårdbuss ska uppfylla många kriterier. Den ska vara en välutrustad mottagning, en bekväm arbetsmiljö och inte minst ett säkert fordon. Våra specialhusbilar är kända för att vara varma och sköna även när Norden bjuder på vargavinter. Vår tillverkning genomsyras av svensk kvalitet rakt igenom.

Pandemin belyste nyttan

Under corona-pandemin har vi blivit påminda om vikten av att vården måste göras tillgänglig för alla. Exempelvis har nyttan med en rymliga och flexibel vaccinationsbil har blivit extra påtaglig. Det syns tydligt i förfrågningarna vi fått på Nordic. Med en vårdbil som mobil mottagning kan du möta vårdtagare, kunder, brukare och invånarna med professionella vårdtjänster på ett säkert sätt. I tider när hembesök och möten med nya kontakter inte är en trygg lösning, kan ett välutrustat vårdfordon verkligen göra skillnad.

Kvalitet på hjul

Med erfarna konstruktörer, montörer och underleverantörer står vi för yppersta kvalitet. Din rullande mottagning blir en arbetsplats med topprestanda. Du ska kunna lita på att ditt vårdfordon rullar tryggt i många mil och år. Därför blir vi naturligtvis extra stolta när våra specialhusbilars köregenskaper gång på gång ges högsta betyg

Fråga Ulf hur vi kan hjälpa dig

Välkommen att höra av dig om du har frågor. Jag är säker på att vi tillsammans kan ta fram den lösning du behöver.

Ulf Sellgren
070-629 49 76
ulf@nordicmobileoffice.se

Rymliga och skräddarsydda vårdfordon

Ökad tillgänglighet – för alla

Den ökade tillgängligheten en vårdhusbil kan erbjuda är helt ovärderlig. Just att kunna flytta specialisthjälpen till vårdtagarna blir till värdefull nytta för många. En funktionell och specialdesignad mobil mottagning gör vårdtjänsterna tillgängliga för alla åldrar och invånare, även på mindre orter.

För regioner kan ett skräddarsytt vårdfordon starkt bidra till att uppnå verksamhetens målsättning. Att vara tillgänglig och nå fram till alla i hela länet har hög prioritet. Fördelen är också att kunna komma ut till olika event, arrangemang, skolor och platser med vårdstöd som många kanske inte skulle sökt upp om vårdbilen inte funnits på plats.

Varje vårdbil är unik

Lösningarna för den mobila vårdmottagning du beställer tar vi fram tillsammans. Vi har lång erfarenhet av läsa av önskemål och kan presentera en lösning som möter dina krav och förutsättningar på bästa sätt. Den vårdbil vi bygger lever på så sätt upp till dina föreställningar och behov för design, utrustning, teknik och material. Inredningen utformar vi så att din rullande mottagning blir en både praktisk och trivsam arbetsmiljö. Och precis som varje mobil vårdmottagning vi tar fram kommer din att vara unik.

Faktum är att vi tillverkar, kontrollerar och monterar allt på hela specialhusbilen. Allt bygger vi ovan på ett kvalitets-chassi från Mercedes. Kombinationen skapar en stabil och fin väghållning för den här typen av fordon.

Vårdhusbil 3D översikt

 • Längd: 7520 mm
 • Bredd: 2350mm
 • Höjd: 3050 mm
 • Tjänstevikt: ca. 3200 kg beroende på utrustning
 • Totalvikt: 3500 kg

Vårdbilar för olika specialistområden

Här är några exempel på vårdinriktade tjänster där våra specialutrustade husbilar används:

 • Dopningstester
 • Gynekologisk cellprovtagning
 • Barnmorskemottagning
 • Vaccinationsmottagning
 • Tandläkare
 • Blodgivning
 • Företagshälsovård
 • Samtalsterapi
 • Akutmottagning
 • Provtagning för könssjukdomar
 • Mottagning på semesterorter
  och skiresorter
3D

Referenser vårdhusbilar

Referenser

Prohelia företagshälsa

En skräddarsydd och specialanpassad vårdbil kan hjälpa vårdföretag att både bredda och hitta nya vägar – bokstavligt talat. Även för dem som varit i branschen länge. Ett sådant företag är Prohelia. De har tillhandahållit hälsoundersökningar för företag i över 20 år. Prohelia erbjuder även utbildningar, arbetsmiljö, mottagningar och intyg.

Läs mer

Alla tjänster i samma vårdbil

Prohelia kom till oss för att få en specialbyggd husbil för sin verksamhet. En mobil mottagning där de kunde utföra alla typer av hälsoundersökningar de erbjuder sina företagskunder. En betydelsefull punkt i förfrågan var arbetsmiljön. Vårdtjänster ställer vanligtvis stora krav på en arbetsplats. Här ska både medarbetare och patienter/ kunder känna sig bekväma och trygga. Så att lyfta in kravbilden i ett specialanpassat vårdfordon är för oss på Nordic en stimulerande utmaning. Bland annat ville Prohelia ha plats för utrustning och två separata rum för att kunna ta emot två patienter åt gången.

Motorn – ett givande samarbete

Slutresultatet – den färdiga vårdbilen – var summan av ett givande samarbete mellan oss och Prohelia. Framförallt med Thorbjörn Johansson, en av vårdföretagets delägare och företagsläkare. Så här säger Thorbjörn: ”Det är oerhört positivt att jobba med Nordic. Uppfattningen om att allt går att lösa är bra i samarbetet där vi bollar mycket idéer. Vi fick det vi ville ha och vi är väldigt nöjda!” Just att kunna åka ut till kunden är ett avgörande och uppskattat värde Prohelia erbjuder. Kombinationen av det fina samarbetet och vår erfarenhet av att tillverka specialhusbilar för vården gav Prohelia precis den mobila mottagning de behövde.

Klicka här för att se fler invändiga bilder

Närsjukvården Västra Götaland

För oss på Nordic Specialhusbilar känns varje ny vårdbil/vårdbuss som vi tillverkar speciell. Varje gång får vi möjligheten att hjälpa kompetenta företag, myndigheter och yrkesskickliga människor att göra tillvaron friskare, lättare och bättre för andra. I det här fallet har vi tillsammans med Närsjukvården Västra Götaland tagit fram en mycket flexibel SRHR*-buss.

Läs mer

Första i sitt slag

Den här mobila mottagningen var faktiskt den första i sitt slag i Sverige. SRHR-bussen ingår i ett treårsprojekt. Syftet är att tillgängliggöra vårdtjänster och information som rör SRHR – *Sexuell och Reproduktiv Hälsa och rättigheter. Satsningen på den rullande mottagningen och hela projektet är finansierat av SKL – Statens Kommuner och Landsting.

En flexibel SRHR-mottagning

Det riktigt spännande med det här uppdraget var alla tjänster som skulle kunna tillhandahållas i vårdbilen/vårdbussen. Kravet var helt ”enkelt” att täcka in uppgifter för hela SRHR-begreppet. Konkret innebär det allt ifrån mödravård och provtagning för könssjukdomar till gynekologisk cellprovstagning och utrymme för personliga samtal.

Bekväm arbetsplats för två

I SRHR-bussen jobbar en barnmorska och en projektledare. Och det blir många timmar i den specialbyggda husbilen. Därför värmer det extra när de berättar vilken trevlig och bekväm arbetsplats vårdbilen/vårdbussen är. Dessutom tycker de att den är så skön att köra att de lagt upp ett körschema för att det ska bli rättvist.

Mobil drop-in-mottagning

En viktig målsättning med SRHR-bussen är att vara där folk är. Att vara tillgänglig så det bli lätt att få den hjälp man behöver. Rörligheten gör det möjligt att uppnå en geografisk spridning i hela regionen. Med sin bekväma och funktionella vårdbuss kan teamet synas och vara ute på olika event och platser
i hela Västra Götalandsregionen. Ena dagen en festival, nästa ett stadsdelstorg.

Klicka här för att se fler invändiga bilder

Läs artikel på Mercedes Benz hemsida