Mobila kontor

Tillsammans hittar vi lösningarna

Precis som dina förutsättningar är unika blir din specialhusbil one-of-a-kind. Vägen från idé och planlösning till färdigt mobilt kontor är ett nära samarbete mellan dig och oss. Vi vill gärna ha dina synpunkter under byggnationen för att ditt kontor på fyra hjul ska matcha din verksamhet och dina önskemål på bästa sätt. Under årens lopp har vi tagit fram en kedja av steg från beställning till leverans som skapar trygghet. Den gör det också lätt att följa hela processen, från kravspecifikationen till att du får nycklarna i handen.

En bekväm arbetsplats

Ditt rullande kontor ska vara en säker, praktisk och bekväm arbetsplats. Våra husbilar har under lång tid legat i absoluta toppen när det gäller isolering och uppvärmning. Ditt mobila kontor får en garanterat skön arbetsmiljö, årets alla dagar. Vi har också utvecklat en ljudisolering som gör husbilen extra tyst. Du får ett arbetsrum där du kan jobba effektivt och ta emot kunder, samarbetspartners, leverantörer och besökare.

Hör av dig till Ulf

Slå gärna en signal om du funderar på att investera i ett mobilt kontor.

Ulf Sellgren
070-629 49 76
ulf@nordicmobileoffice.se

Komfort och köregenskaper

Oavsett om du behöver transportera dig långa eller korta sträckor ska du känna dig trygg och säker på vägen. Alla våra specialhusbilar bygger vi på ett kvalitets-chassi från Mercedes. Blir det många mil längs vägarna så vet du att du har ett fordon med stabil väghållning och en bekväm körställning. Tekniken vi utvecklat för konstruktion och byggnation av själva kontorsdelen, det vill säga väggar, tak och inredning, ger dig 100 % kontroll när du sitter bakom ratten.

Tillgänglighet och service

Även i dessa digitala tider finns nödvändigheten av att kunna träffas, göra besök, ta emot kunder, finnas på plats och nå fram till de som behöver din hjälp. Förutom att ditt rullande kontor ökar din egen rörlighet och tillgänglighet betyder den ökad service till dina kunder. Under årens lopp har vi fått många beskrivningar på nya vinningar som visat sig efter en tids användning. Ur ett affärs- och serviceperspektiv blir specialhusbilen en investering som skapar tydliga värden för din verksamhet.

En funktionell arbetsplats

Inget mobilt kontor är det andra likt. Du får helt enkelt din rullande arbetsplats precis som du vill ha den. Vi utrustar kontorsdelen med de arbetsverktyg och hjälpmedlen ditt jobb och dina tjänster kräver. Datorer, skärmar, projektor, skrivare, whiteboards, kom-radio och wi-fi. Ditt kontor på fyra hjul ska erbjuda samma möjligheter som din ordinarie arbetsplats. Något som också ofta efterfrågas är köksutrustning. Finns behovet kan du få en hel köksdel med spis, mikro, kylskåp, diskbänk och kaffebryggare.

Skräddarsydd planlösning

Planlösningen du behöver är nyckeln till att du får en praktisk, smidig och fullt funktionell arbetsplats. Vi anpassar design och tekniska lösningar så att din önskelista kan realiseras i det mobila kontoret. Du kan komma med en egen planlösning eller så ritar vi tillsammans upp en design som möter kravbilden. Möjligheterna och variationerna har i princip inga begränsningar. Genom åren har vi planlagt, designat och byggt mobila kontor till alltifrån bostadsbolag, fackföreningar och radiostationer till Migrationsverket, Polisen och Kustbevakningen.

Inredningen kan se helt olika ut beroende på hur du vill använda din mobila arbetsplats. Har du behov av ett konferensrum, en soffgrupp, två eller tre arbetsplatser, ett avskilt mötesutrymme, toalett, bord eller en mottagningsdisk där du kan välkomna besökare. Vi har hittills inte sett några begränsningar oavsett om du behöver ett mobilt bankkontor, säljkontor, turistkontor, mediacenter, kundcenter eller en flyttbar arbetsplats för revisorer.

Mobila kontor för olika verksamheter

Här är några exempel på tjänster, myndigheter och branscher där våra specialutrustade mobila kontor bidrar till ökad nytta och service:

  • Migrationsverket
  • Bostadsbolag
  • Fackföreningar
  • Kustbevakningen
  • Banker
  • Säljorganisationer
  • Försäkringsbolag
  • Revisionsbyråer
  • Turistbyråer
  • Tidningar och medieredaktioner

Referenser mobila kontor

Referenser

Byggnads

Byggnads är fackföreningen för alla byggnadsarbetare med över 100 000 medlemmar. En väsentlig del av arbetet är att träffa och informera medlemmarna ute i landet. Och inte minst att värva nya.

Läs mer

Som ett led i att bli effektivare satsade arbetstagarorganisationen på ett mobilt kontor. En mötesplats för att kunna träffa byggnadsarbetarna ute vid deras arbetsplatser. Byggnads rullande kontor blev en praktisk och trevlig samlingspunkt för att kunna sitta ner och prata under avslappnade former.

Perfekt för ändamålet

För Byggnads blev lösningen är en anpassad standardmodell av NordicOffice, speciellt designad och utrustad för kontorsändamål. Tillgången till två sittgrupper, kyl och kaffebryggare uppskattades av både Byggnads representanter och medlemmarna som hälsade på i husbilen. En praktisk detalj var markisen som gav skugga för två och möjlighet att fika under skydd utomhus.

Land och rike runt

Byggnads hade två representanter som turades om att åka runt med sitt mobila kontor till olika byggarbetsplatser i hela Sverige. Kampanjen var ett lyckat upplägg för att värva nya medlemmar och informera befintliga om rättigheter och förmåner. Representanterna tyckte det var ett smidigt och praktiskt sätt att kunna möta sina medlemmar. Satsningen var också högt uppskattad av bland byggarbetarna runtom i landet.

Klicka här för att se fler invändiga bilder

Migrationsverket

Migrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill bosätta sig i Sverige, komma på besök, söka skydd undan förföljelse eller ha svenskt medborgarskap.

Läs mer

I samband med den stora tillströmningen av flyktingar och ökning i antalet asylansökningar 2015 stod myndigheten inför stora utmaningar.

Med de hastigt förändrade förutsättningarna var myndighetens administration tvungen att snabbt komma ut på fältet. Att kunna möta och intervjua personerna för att hantera ärendena så skyndsamt som möjligt blev absolut nödvändigt.

Praktisk lösning för en svår situation

Ett mobilt kontor blev den ultimata lösningen för att transportera sig till alla nya mottagningar och boenden runt om i landet. På Nordic Specialhusbilar har vi lång erfarenhet av att anpassa rullande kontorslösningar för olika behov och branscher. Och i det här läget kändes det extra bra att kunna bidra i den tuffa situation som hade uppstått. Migrationsverkets kravlista på lösningar och utrustning kom snart på plats. Designen på inredningen blev inriktad på att stora och avgränsande bänkskivor med plats för material och dokument. Även en sovalkov fanns med på listan.

Arbetsbelastningen för Migrationsverkets personal var under en period extremt hög. Vår erfarenhet är att insatsen ändå underlättades tack vare tillgången till det mobila mottagningskontoret.

Klicka här för att se fler invändiga bilder